Optimaal buitencomfort op elk dakterras of aan ieder penthouse

Een terrasoverkapping is niet enkel weggelegd voor uitgestrekte tuinen of immense terrassen naast een zwembad. Ook op een dakterras of aangebouwd aan een penthouse kun je perfect een terrasoverkapping installeren. Zo creƫer je op een beperkte oppervlakte extra buitenruimte waar je het hele jaar van geniet. Een terrasoverkapping op grote hoogte installeren, brengt echter wel een aantal vereisten met zich mee. En daar hou je best rekening mee als je een overkapping koopt. Hieronder geven we je de belangrijkste punten mee.
Windbestendigheid en duurzaamheid van terrasoverkappingen zijn voor dakterrassen en penthouses heel belangrijk. Doordat ze zich op grote hoogte bevinden, zijn ze meer onderhevig aan wind en andere weersomstandigheden. 

Om ervoor te zorgen dat onze overkappingen daartegen bestand zijn, trok Renson met z’n terrasoverkappingen naar de meest orkaangevoelige kustgebieden van Florida. De pergola’s doorstonden de test met glans en kregen daarom het ‘Miami Dade’ certificaat. 

Concreet wil dit zeggen dat de terrasoverkappingen van Renson windstoten van 320 km/u aankunnen. Ook de montagevoeten van de overkappingen worden in het geval van dakterrassen in de grond verankert, wat voor extra stevigheid zorgt. Als het dus eens goed stormt, moet je niet naar buiten om te kijken of je terrasoverkapping er nog staat. Je kan op beide oren blijven slapen.

Windvaste screens zijn zeer interessant als optie. Op grote hoogte is de wind een stuk krachtiger. Als je screens installeert, ben je beschut tegen de wind en regen. Met een windbestendigheid tot 60km/u kunnen onze screens heel wat aan. 

Zowel onze terrasoverkappingen met lamellendaken (de Algarve, Camargue en Camargue Skye), als de terrasoverkappingen met screendaken (Lapure) zijn geschikt om op een dakterras te installeren.

Onze terrasoverkappingen zijn perfect aan elkaar te koppelen, wat het mogelijk maakt om ook grote oppervlaktes te kunnen overdekken.

Iedere appartement of penthouse heeft zijn eigen stijl. Daarom zijn onze pergola’s beschikbaar in alle RAL-kleuren. Zo sluit je terrasoverkapping perfect aan bij de look & feel van jouw appartement.

Onze talrijke opties zoals de heat & sound beam, glazen schuifpanelen, ledverlichting, glazen lamellen in het dak zorgen ervoor dat je van jouw terrasoverkapping een luxueuze buitenruimte kan maken waar je kan in alle comfort van de heerlijke buitenlucht kan genieten.

Zonder twijfel was het dat magnifieke uitzicht dat je over de streep trok toen je jouw appartement of penthouse kocht. Met een terrasoverkapping van Renson geniet je er nu nog meer van.
 

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.