Dit zijn dé outdoor living trends van 2019

Outdoor living heeft zich in de afgelopen tien jaar geleidelijk in onze levens genesteld. Steeds meer mensen halen buiten naar binnen en binnen naar buiten met een terrasoverkapping, tuinkamer, hedendaagse pergola of paviljoen van Renson.
Een dergelijke buitenkamer betekent niet alleen een verruiming en opwaardering van een woning. De economische meerwaarde van een buiten-woonruimte is een mooi neveneffect van de andere voordelen die outdoor living biedt. Een terraskamer baadt immers in een geheel andere, ontspannen sfeer.

Veel mensen hebben de voordelen van een zogenaamde ‘staycation’ tijdens de zomermaanden ontdekt. Ze spenderen liever quality time in eigen huis en tuin dan de rompslomp en de stress van het massatoerisme te moeten ondergaan. Een buitenlandse break blijkt vaak veel aangenamer in het laagseizoen. Een eigen
ontspannend paradijs creëren voor de warme zomermaanden levert een erg fijn alternatief. Daar hoort uiteraard een mooi ingerichte tuinkamer bij!

Tegenwoordig vallen er een paar mooie outdoor living trends te spotten. De meeste nieuwe outdoor room features hebben te maken met extra sfeer. We zetten ze even op een rijtje:

Buitenhaarden: vuurkorven in de tuin hebben plaats gemaakt voor een vast vuurelement in de outdoor room of onder de overkapping. Een ingebouwde haard in een buitensalon is de perfecte manier om het beste van twee
werelden te combineren: de gezelligheid van binnen met de vrijheid van buiten. Naar de vlammen kijken, onder de open lamellen en de sterrenhemel, is puur genieten.

Waterpartijen: een stijlvolle waterpartij zorgt zowel voor een esthetisch rustpunt, als een aangenaam geluid. In de avond geeft een verlichte waterstraat een extra feestelijk visueel accent.

Buitenkeuken: dankzij een ingerichte keuken kan de gastvrouw of gastheer buiten koken, dichtbij de tafelgenoten. De nieuwste outdoor kitchens zijn niet alleen voorzien van een barbecue, maar ook van een grillplaat, fornuis, pizzaoven en koelkasten. En uiteraard ook van een werkblad met hoge krukken, waaraan het
heerlijk aperitieven is.

Originele verlichting: niet alleen indirect licht doet het goed in een tuinkamer of modern prieel. Ook stijlvolle vloerlampen en schemerlampen brengen sfeer en gezelligheid. Een lange dineertafel met tafellampjes, onder de open lamellen, is echt genieten.

Wijnwand: het summum voor de levensgenieter die graag vrienden ontvangt, is een outdoor room met een wand vol wijnrekken en wijnkoelkasten. Voor sommigen hoort daar uiteraard ook een humidor bij, een speciale kast voor sigaren. Onvergetelijke avonden verzekerd!

Vraag jouw inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze realisaties en ontdek de verschillende modellen en al hun mogelijkheden.